Ki vagyok?
A Kertészeti Egyetemen végezve mindig fontosnak tartottam az egészséges táplálkozást! A tiszta élelmiszer a földön kezdődik, azzal, hogy nem műtrágyázzuk és permetezzük agyon a növényeket.
Ennek jegyében termelem a spárgát és a Biokontroll színeiben ellenőrzöm a biotermelőket is.
Ki vagyok?
A Kertészeti Egyetemen végezve mindig fontosnak tartottam az egészséges táplálkozást! A tiszta élelmiszer a földön kezdődik, azzal, hogy nem műtrágyázzuk és permetezzük agyon a növényeket.
Ennek jegyében termelem a spárgát és a Biokontroll színeiben ellenőrzöm a biotermelőket is.
Miért pont spárgát?
Kertészmérnökként sokat gondolkoztam, hogy mit lenne érdemes Velencén termelni?! Édesanyám Békésben termel zöldspárgát, Velencén pedig senki, de így Tőle át tudtam venni a tapasztalatokat és a szaktudást!
spárgát vennék
Miért pont spárgát?
Kertészmérnökként sokat gondolkoztam, hogy mit lenne érdemes Velencén termelni?! Édesanyám Békésben termel zöldspárgát, Velencén pedig senki, de így Tőle át tudtam venni a tapasztalatokat és a szaktudást!
spárgát vennék
Hol termelem a spárgáim?
A Velencei tó mellett régi hagyomány a gyümölcs és szőlőtermesztés és mostantól a zöldségtermesztésnek is színhelye!
További videók
Miért az én spárgám?
Mindig friss!
A spárga frissen a legfinomabb! Sajnos a
szokásos - nagykereskedelmen, kiskereskedelmi elosztó raktárakon át vezető -
élelmiszerlánc során a zöldségek napokat, néha heteket állnak hűtőkben,
raktárakban!
Mi
a betakarítás, tárolás, csomagolás minden pillanatában odafigyelünk, hogy a
spárga nedves és hűvös maradjon, megőrizve roppanós frissességét! Persze hűtve
tároljuk, de egy napnál nem tovább! Mindig a frissen szedett, aznapi spárgát
adjuk a vevőknek! Maximum egy közvetítő beiktatásával, rövid úton, frissen
kerül a tányérodra!
Vegyszermentes!
Szezonban
egyáltalán nem használunk vegyszereket! Ha muszáj a spárgalégytől megvédeni,
akkor szezon után fogjuk lepermetezni.
Helyben terem!
A zöldsárgát
Velencén termeljük és nem tesz meg 50 km-nél többet, mire Hozzád eljut! Minden
dolgozónk helyi, és többnyire évek óta minden szezonban biztosan tervez ezzel a
két hónapos munkával. Kistermelőt és hivatalosan bejelentett helyi munkaerőt
támogatsz a vásárlásoddal.
Kicsi az ökológiai lábnyoma!
Ahogy
említettem, rövid utat tesz meg Hozzád a spárga, kevés gázolaj fogy az úton.
A fél kilós kötegeket nedves vászonba csomagolva szállítjuk, így
hűtőben akár egy hétig is frissek maradnak. A csomagoláshoz használt, de
frissen mosott ruhákat, ágyneműket, pamut textíliákat használunk, így nem
keletkezik műanyag hulladék, a csomagolás pedig akár újra is használható.
Amikor friss spárgát ehetsz
áprilistól júniusig
Vásárolnék
bódi andi spárgája
10
helyi ember munkája naponta
10.000
lépés naponta / fő
200
boldog spárga fogyasztó
Piacok
Szezonban szombatonként a Velencei-tó és környéke piacain találod meg a spárgám; vasárnap pedig Budapesten találkozhatunk!
Helyek & nyitvatartás
Boltok, webshopok
Áprilistól júniusig bármely nap megtalálod friss spárgám az alábbi boltokban vagy webshopokban!
Elérhetőségek
Lelőhelyek a szezonban
Paicok
Szezonban szombatonként a Velencei-tó és környéke piacain találod meg a spárgám; vasárnap pedig Budapesten találkozhatunk!
Helyek & Nyitvatartás
Boltok, webshopok
Áprilsitól júniusig bármely nap megtalálod friss spárgám az alábbi boltokban vagy webshopokban!
Elérhetőségek